Pia Bjärevall VD Hälsokontroll fibromyalgi trötthet sköldkörtel

HÄLSOKONTROLL - EN INVESTERING FÖR LIVET

Mitt namn är Pia Bjärevall. Jag är Näringsterapeut och ägare till Kropp i Obalans Stockholm AB

Jag har börjat på en ny bana i livet och släppt mitt arbete inom telecombranchen.  Jag har börjat arbeta med Es-Teck Hälsokontroll, apparaten som hjälpte mig att komma tillbaka till arbetslivet efter att jag gick i väggen tredje gången. Jag hade inte behövt att göra det om jag gjort en Es-Teck hälsokontroll innan. 

Lite kort om min historia.
Jag var länge en sådan där sjukt extremt DUKTIG typ som det ofta pratas om. Trivdes bäst på arbetsplatser där jag mättes på resultat där man tävlade och det satt stora displayer på väggarna där det framgick vem som låg bäst till, sånt älskade jag. Jag fick många biobiljetter och mutor för mina fantastiska resultat och jag levde på allt beröm. Mina chefer har alltid älskat mig och min prestation. Men det är inte cheferna som drivit mig till detta utan det är jag själv. 

Jag var en sån som bakade bullar och putsade fönster kl 03 på natten och trodde det var guds gåva att jag hade sådan enorm energi. Jag tog gärna med mig hela kvarterets ungar på utflykter. Jag jobbade kontorstider och när arbetsdagen var slut satt jag gärna kvar långt in på natten tills nattvakten kom och sa till mig att jag slutade för 10 timmar sedan. Jag hade sådan härlig och positiv energi tyckte jag då och jag var aldrig sjuk. Folk i min närhet sa till mig att dra ner på tempot men det örat lyssnade jag inte på eftersom jag mådde så bra. 

Idag har jag förstått att jag flydde från mig själv med att fylla mitt liv till bristningsgränsen och på så vis slippa stanna upp. Jag hade även ett enormt behov av att fylla min dåliga självkänsla med att göra andra nöjda. För mig var ett NEJ ett misslyckande.

Sakta började jag känna mig lite glömsk, förvirrad och enormt trött, svårt att gå ner i vikt, tappade hår men körde på i alla fall på med ett leende. 

En dag vaknade jag med en enorm huvudvärk och kunde inte ta mig någonstans. Till slut kom jag in till akuten och där var jag knappt kontaktbar. Hjärnhinneinflammation och totalt utbränd. Det gick inte skilja på vad som var utbrändhet och vad som var hjärnhinneinflammation. Jag har aldrig varit så sjuk och svag i hela mitt liv och jag låg inlagd i 3 veckor. Det här var för 20 år sedan och vägen tillbaka har varit enormt lång och jag är fortfarande inte riktigt återställd men jag mår bättre än någonsin och nu är kropp och psyke i balans. Nu äntligen har jag fått hjälp och det är min Es-Teck Hälsokontroll apparat som hjälper mig. Mycket för att den visar hela mig och jag får en helt annan bild av vad som faktiskt är fel. Den kopplar ihop alla mina symptom till en helhet. 

Jag har kastats mellan hopp och förtvivlan och jag har varit nere där det är nattsvart men jag har min vilja och envishet att tacka för att jag är där jag är idag. Jag har de sista åren analyserat mig själv, min utbrändhet och precis allt som hänt i min kropp. Jag har även analyserat sjukvården och de brister som finns där. Mitt liv de senaste åren har varit fyllda med sjukvård, jobb, sjukskrivning, extremt mycket sömn och mitt eget forskande och det är så otroligt intressant att stanna upp och lyssna på kroppen, den är fantastisk bara man jobbar MED den inte EMOT. Jag har snurrat runt på det mesta i kroppen men inte förrän jag köpte min Es-Teck Hälsokontroll så kunde jag exakt se vart felet låg och rätta till det. Med Es-Teck Hälsokontroll kom vändpunkten. Nu är jag på väg tillbaka och jobbar igen med att hjälpa andra. Detta är så otroligt givande och jag kan säga att alla bör scanna sig oavsett om man känner att man är sjuk eller frisk. Det känns som jag räddar liv varje dag. 

En annan stor vinning i att jag satsade på att köpa apparaten är att jag ser att mina barn har samma problematik som jag har så nu fixar jag till dom också så dom slipper gå samma tunga väg som jag gjort. Med det vill jag säga att även barn har brister precis som vi vuxna men dom klarar sig länge innan dom börjar få symptom. Har du en tonåring som är trött?  Det är tufft att vara ung idag och det finns ingen som har så mycket hormoner i kroppen som unga människor och dom har ofta stora obalanser.  Det finns så otroligt mycket man kan göra för unga människor som inte mår bra psykisk ohälsa, trötthet, diagnoser mm. 

En sak som jag lärt mig efter min sjukdomstid är att alltid lita på min magkänsla. Precis allt som jag känt och allt jag försökt att förklara för läkaren har med facit i hand stämt. Lita på din magkänsla. 

Es-Teck Hälsokontroll finns inom sjukvården i 64 länder bl a Norge och Danmark och jag hoppas att även Sveriges sjukvård börjar använda den för det skulle hjälpa dom enormt. 

Jag har själv läst väldigt mycket om ämnesomsättningen, sköldkörtel och binjurar men nu när jag scannar mig själv och följer mitt eget mående och kroppens svar så ser jag en brist som direkt påverkar min sköldkörtel och denna brist är något som sjukvården har missat och denna brist samt sköldkörtelns status ser man i Es-Tecks hälsokontroll. Jag har själv haft både Levaxin, Liothyronin och naturligt sköldkörtelhormon på licens men fasat ut dom för att lösa grundproblemet istället. Många lägger onödigt mycket arbete på att få ut NDT anser jag, det är ofta inte där problemet är. Hade jag vetat det jag vet idag hade jag kunnat lösa min sköldkörtelproblematik för länge sedan och jag hade sluppit allt lidande och lång sjukskrivning. Jag tror att många som är "utbrända" har en fysisk orsak som är "enkel" att rätta till och just den bristen för varje individ ser jag oftast i Es-Teck Hälsokontroll och alla är olika så det finns ingen generell sköldkörtellösning som är lika för alla. 

 

Här är några av av de bilder jag tog på mina mer än 100 olika symptom. Frisk enligt alla blodprover. Det var här jag fick nog och började läsa 10 000 tals timmar om kroppen, sjukvården, läkemedelsbolagen, provade allt jag bara kunde, provat det mesta inom kosttillskott, köpt tillskott från utlandet, har gjort alla möjliga utredningar och provtagningar, gjort alla goda kloka råd som man kan läsa om i olika forum, gjort allt som går med sköldkörteln kämpat för att få naturligt sköldkörtelhormon som jag tillslut fick på licens.  Idag vet jag att sköldkörteln egentligen var frisk och har nu fasat ut sköldkörtelhormon... Många dagar kämpade jag för mitt liv med många sjukhusbesök.  Jag anmälde mig till en 2 årig näringsterapeutsutbildning för att lära mig min kropp för att förstå vad som händer. Jag skaffade min apparet för att själv bli hjälpt för allt blev bara värre och värre och med apparaten tillsammans med näringsdelen i utbildningen kom svaret och med den kom snabbt vändningen, inom en vecka kände jag hur energin orken, glädjen, motivationen kom tillbaka... sen kom resten sakta men säkert.... Ska man behöva kämpa så här för att få må bra i Sverige?? Varför tjänar Läkemedelsbolagen pengar på att jag är sjuk, har dom då intresse av att göra mig frisk? Jag är oerhört glad att jag satte på mig djävulshornen 2011 när jag fick nog för obalansen blir bara värre och värre om man inte vänder den åt rätt håll. 14 års sjukdom fick jag stopp på äntligen... 

Bjärevall Licensierad Personlig tränare PT

Jag arbetar tillsammans med min dotter Lina som är utbildad Personlig Tränare med Internationell Licens. Hon har ett stort intresse för just träning och de brister som gör att träningen inte blir optimal. Lina besöker  gym och scannar tränande människor för att optimera deras träning. En person som tränar och har vitamin och mineralbrister kan inte träna optimalt. Vi ser även om man har obalans i den viktiga natrium/kalium pumpen där en brist på kalium ger vätska i kroppen vilket normala mätmetoder inte har med i sin beräkning. 

Lina och jag har fått enormt mycket positiv feedback. Dels för att Es-Teck Hälsokontroll är så bra och hjälper människor i deras hopplösa kamp och dels att jag har egen erfarenhet av vad mina klienter pratar om för jag har varit där redan...Se till att inte hamna där - investera i dig själv - gör en HÄLSOKONTROLL!!